Hoppa till sidans innehåll

Grupp C1


 

 1. Grupp C1 är en tävlingsgrupp för C- åkare. I denna grupp fortsätter vi att bygga på grunderna. Det kommer nu mer och mer inslag av mera avancerad åkning.

  Man arbetar med alla enkelhopp, förberedande övningar till dubbelhopp och dubbelhopp. När man tagit de tester som krävs för sin åldersgrupp och när tränaren tycker att man är redo så får man eget tävlingsprogram. Åkare i C1 tränar 6-7 ggr per vecka.

  Rekommendationer för gruppen

  En åkare i C1:

  1. agerar som en förebild för åkare i klubben
  2. har en sportslig attityd och ett sportsligt beteende, där man tävlar främst mot sig själv och sin egen prestation både på träning och på tävling. Man gläds med andra i medgång och peppar/lyfter stämningen i motgång
  3. följer och är medveten om de tävlingsregler som gäller för den egna tävlingsklassen.
  4. värmer alltid upp 15 minuter före isträningen (detta betyder 15 minuters aktiv uppvärmning innan man tar på sig skridskorna).
  5. tar eget ansvar för att de jobbbar ned stretchar under minst 20 minuter efter varje träning.
  6. kan testa när tränaren tycker att åkaren är redo.
  7. känner sig så pass engagerad i sporten att man vill prioritera tävlingar och träningar, framförallt under tävlingssäsong.
  rekommenderas att delta på de läger som anvisas av tränaren under året. Tränaren rekommenderar att åkaren deltar under sommaren vid minst 2-3 veckors sommarläger. Vill åkaren mer så uppmuntras det. Man bör delta på de läger där klubben har tränare. Vill man utöver detta träna på läger så prata igenom detta med din tränare innan du anmäler dig så att du kan få vägledning.
Uppdaterad: 13 JUL 2018 20:26
Skribent: Malou Hedebro

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087325980
E-post: This is a mailto link

Se all info