Hoppa till sidans innehåll

Att vara konståkningsförälder

16 APR 2018 21:45
I helgen hade klubben föreläsning om att vara konståkningsförälder och vi tackar alla åkare, föräldrar och tränare som var med. Vi fick många bra diskussioner och åkare i alla åldrar bidrog och gjorde sina röster hörda.
  • Skapad: 16 APR 2018 21:45

Föreläsningen om att vara konståkningsförälder tog upp hur konståkningsförbundet är organiserat med olika nivåer från Riksidrottsförbundet som är en paraplyorganisation för den svenska idrottsrörelsen och under det finns Konståkningsförbundet. Konståkningsförbundet har sedan distriktsidrottsförbund under sig där Viggbyholms IK tillhör Stockholms distriktsidrottsförbund.

Vi samtalade om Svensk konståknings värdegrund som handlar om Glädje, Glöd och Gemenskap. Vad är det som ger åkarna glädje, glöd och gemenskap och hur kan vi föräldrar stötta våra barn i detta. Hur kan vi tillsammans med våra och andras barn se till att det är roligt att åka konståkning, uppmuntra varandra, engagera oss utan att ta över, ge dem inspiration, känna att de tillhör och att vi bryr oss om varandra.

Ni kan läsa vidare om vår värdegrund och om att skapa trygga idrottsmiljöer och att vara konståkningsförälder 

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: This is a mailto link

Se all info