Hoppa till sidans innehåll

Elitseriepremiär med två åkare från Viggbyholms konståkning

11 SEP 2018 16:29
Viggbyholms IK Konståkning hade två åkare med när Elitserien kom igång uppe i Luleå i helgen, Magda med en fin placering och Claire som gjorde en utmärkt debut.
  • Skapad: 11 SEP 2018 16:29

Magdalena som har åkt flera år i Elitserien gjorde en fantastisk start i flickor ungdom 15 och placerade sig femma i både korta programmet och långa programmet som totalt gav en femteplats och poängen 75.31. Stockholmsregionen stod sig stark när tävlingen var avgjord med totalt fyra utav de fem första platserna och där Viggbyholms IK Konståkning tog femteplatsen genom Magdalena. Magdalena gjorde ett starkt långprogram med fina hopp och piruettkombination och i kortprogrammet fick hon till både riktigt bra sittpiruett och stegsekvens som bidrog till hennes fina placering.

Viggbyholms IK Konståkning hade även en ny åkare med i årets Elitseriepremiär för flickor ungdom 13 i och med Claires debut. Hon gjorde en fin insats efter hårda domarbedömningar där alla åkare utom en fick ordentliga avdrag för sin dubbelaxel. Claire gjorde en bra start i kortprogrammet med en fin dubbel lots som domarna gav hög poäng för och i långprogrammet blev den dubbla lotsen igen fin, tyvärr blev det avdrag för ett fall men en härlig start på säsongen med 51.69. För Claires del är det dags att tävla igen redan nu i helgen i Tyresö.

 

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: This is a mailto link

Se all info