Hoppa till sidans innehåll

Fyra nya utbildade tränare till klubben

13 MAJ 2019 09:58
Under helgen har det varit tränarutbildning i Älta för fem av våra tränare. Nu har vi fyra tränare till i klubben med utbildning från Svenska Konståkningsförbundet
  • Skapad: 13 MAJ 2019 09:58

 

Under helgen har det varit tränarutbildning i Älta för fyra av våra tränare.

Varje tränare hos oss i Viggbyholms IK Konståkning utbildas av Svenska Konståkningsförbundet i flera steg för att säkerställa kvalitén i klubbens träning. Dagens utbildning sker i Ältahallen tillsammans med ett sextiotal tränarkollegor som är på grundutbildningen samt på vidareutbildningen 1A. Påfyllnaden är god på ungdomstränare hos oss och vi är väldigt glada att så många av våra åkare väljer att vara tränare under och efter sin egen aktiva tid.

Vid varje tränartillfälle så blandas teori och aktivt lärande på isen. För att upplägget med aktivt lärande på isen ska fungera så är det viktigt att varje tränare har med sin egen åkare så de kan testa olika sätt att lära ut och olika sätt att visa hur tex ett steg ska göras. Viggbyholms IK Konståkning hade fyra åkare från skridskoskolan och två åkare från utvecklingsgruppen.

Grattis till Isabelle, Celine, Tanya och Sofia som nu har grundutbildningen som konståkningstränare och grattis till Assal som tagit ett steg till och nu har utbildningssteg 1A.

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

Höstlovsläger v 44, vi har läger måndag till fredag mellan 8 och 15 i Jägholmshallen. Gå in under lägerfliken och anmäl dig.

Nya klubbkläder finns nu att köpa hos 2you.se. Fler kläder kommer inom kort, bland annat reflexvästar som är ett måste när åkarna springer i mörker så passa på och köp en med åkarens namn på.

 

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: This is a mailto link

Se all info