Hoppa till sidans innehåll

Stor testdag i Täbys bästa klubb

19 APR 2019 21:11
Idag var det test i Vallentuna ishall för åkare i Viggbyholms Konståkning och alla var koncentrerade och fokuserade. Ingen missade testen utan många tog dem och några fick rest.
  • Uppdaterad: 19 APR 2019 21:11

Solen sken utanför ishallen lika mycket som åkarna sken inne i ishallen. Våra domare var på topphumör och ishallen kändes som den kallaste någonsin.

Först ut i test var åkare som testade basictesterna där första testet är Basic 1 och går upp till Basic 4. I dag hade Viggbyholms IK Konståkning många åkare på alla nivåer och vi såg en lång dag framför oss men åkarna höll fokus och helt plötsligt var vi en halvtimme före och snart än mer när nästa gäng som tester fritesterna från nivå 1 till nivå 4.

Många klarade sina tester och blev ett steg närmare en högre tävlingsnivå och vi fick även två nya åkare som klarade tävlingstest A, Tuva och Stella blev Minior A. Två åkare klev även upp och blev B-åkare, Julia och Kiara blev Minior B.

Basictesterna syftar till att åkarna ska lära sig grundläggande skridskoteknik, bågar, skär och vändningar. Friåkningstesterna syftar till att kvalitetssäkra teknikutvecklingen med hopp och piruetter. Vill ni lära er mer så kan ni titta in under vår sida med tester, hopp och piruetter. I Fritesten kan man klara testen men få en rest om det endast är ett hopp som inte blev helt godkänt. Åkare som får en rest får vara med på nästa test och då visar de endast upp för domarna det test som inte blev helt godkänt.

Amy F1

Sophia F1 och B1

Katja B1

Vera B1

Maria  B1

Alexandra B1

Louisa  B2

Alma  B2

Julia S  F2 MIn C- Nu Min B

Kiara  F2 - MIn C- Nu Min B

Stella  F3  MIn B - Nu Min A

Tuva F3 MIn B - Nu Min A  

Felicia F3 rest

Julia F F3 rest

 Så väldigt duktiga åkare som gjorde väldigt goda resultat. 

 

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

 

Nästa tävling är B-tävling i Åkersberga, helgen v 46. Kom gärna och heja på våra åkare när de tävlar så nära! Både lördag och söndag pågår tävlingen, se tidsschemat och deltagarlista här.

A-tävling, Älta Thropy helgen v 47. Se tidsschema och deltagare.

SM med Magda v50

 

Nya klubbkläder finns nu att köpa hos 2you.se. Fler kläder kommer inom kort, bland annat reflexvästar som är ett måste när åkarna springer i mörker så passa på och köp en med åkarens namn på.

 

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: This is a mailto link

Se all info