Hoppa till sidans innehåll

Viggbyholm på DM

17 FEB 2019 15:58
Viggbyholms IK Konståkning tar hem förstaplatsen i DM till Täby. Magda vann DM för U15 flera bra placeringar i U15 samt en femteplats för Ella i klassen Miniorer.
  • Uppdaterad: 17 FEB 2019 15:58

Viggbyholm Konståkning hade fina framgångar i helgens DM. DM hölls i Stora Mossens ishall under helgen och hela stockholms distriktet var där för att göra upp om äran och pokalerna.

Lördagen bjöd på friåkning för grupperna U13 och U15 och Viggbyholm knep förstaplatsen i U15 genom Magda. Tanya och Elsa gjorde bra friåkning och låg efter första dagen på 16:e och 12:e plats. i U13 låg Celine 12:a efter sitt friåk i en klass med 40 åkare. Sen kväll bjöd på långprogrammet för en del av de äldsta åkarna. Tanya körde upp sig och placerade sig till slut på en 13:e plats. Elsa hade otur med två dubbelhopp som inte riktigt blev helt roterade enligt domarna  men knep ändå 14:e plats.                    

Andra dagen var det dags för långprogrammen för Magda och Celine samt Miniorerna körde sina program där Ella tävlade för Viggbyholms Konståkning. Först ut var U15 och Magda som låg etta inför långprogrammet. Nerverna höll och hon tog även första placering i långprogrammet. Magda var flera poäng före tvåan och vann därmed hela DM. 

Ella åkte suveränt i sitt åk och bärgade hem femteplatsen i sitt första DM. Alla tekniska moment gick bra och det fanns ett fint flyt i hela programmet.

Celine låg 1:a i U13 efter andraåket med endast nio åkare kvar och det blev till slut en 8:e plats och en lycklig åkare visar stolt upp bästa klubben.

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: This is a mailto link

Se all info