Hoppa till sidans innehåll
Tränare Viggbyholms IK Konståkning

Våra tränare i Viggbyholms IK Konståkning Täby


Huvudtränare:

Helena puffbild

Helena Chiliy

Vår huvudtränare i klubben är Helena Chiliy. Helenas meritlista är lång och hon kan bland annat titulera sig svensk mästarinna 1995 och 1997. Hon tog dessutom silverplatserna i SM 1994 och 1996 och två brons på de Nordiska Mästerskapen. Helenas framgångar ledde henne ända till OS i Nagano 1998 och hon är idag medlem i Svenska Olympier. Under 12 års tid var Helena proffsåkare i USA och huvudrollsinnehavare i olika produktioner inom Feld Entertainement, Disney on ice och Royal Caribbean. Helena har det huvudsakliga ansvaret för grupperna H1 och H2. Helena är en mycket engagerad och målmedveten tränare och vet vad som krävs för att komma långt inom sporten. Hon ger barn och ungdomar möjlighet att förverkliga sina konståkningsdrömmar! Helena har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 4B.

Tränare: 

Vyacheck puffbild

Vyachek Chiliy

Vyachek har tävlat för det Ukrainska landslaget under många år och har bland annat varit USSR-mästare bland yngre ungdom. Han har som åkare representerat Ukraina på både på JVM och EM. Vyachek har under 9 års tid varit verksam som proffsåkare i USA och har bland annat jobbat som assisterande karaktärsutvecklare för Disney on Ice produktion ”Celebrations”. I klubben har Vyachek huvudansvaret för gruppen A/Elit. Han har högsta tränarutbildning ifrån Ukrainas Nationella Universitet för fysisk hälsa och sport och även Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 4B+.

 

Katja puffbild

Katja Talviharju

Katja är en systematisk och noggrann tränare som själv åkt konståkning i 12 år och har erfarenhet som tränare under de senaste 12 åren som grupptränare och ansvarig för skridskoskolan. Katja har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 3A och mycket god erfarenhet med barn, hon är utbildad barnskötare och har arbetat både i förskolan och skola. Katja är idag ansvarig tränare för utvecklingsgruppen, speed-grupp och skridskoskolan. 

 

 

Skridskoskoletränare:

Klara Eriksson

Klara har själv tävlat på sverigenivå ända upp i juniorklassen. Klara har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 1B.

Kristin Eriksson

Kristin har tävlat flera år på sverigenivå med fina resultat. Kristin har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 1B.

Saga Långdahl

Saga har varit med i klubben sen starten och tävlade själv i flera år. Saga har Svenska Konståkningsförbundets grundkursutbildning och steg 1A.

Eira Lagergren

Embla Bergström

Tilde Eklöf

Amanda Cai

Elsa Lennartsson

Magdalena Fors

Sophie Zang

Alla skridskoskoletränare har gått Svenska Konståkningsförbundets grundkursutbildning för konståkningstränare.

Uppdaterad: 01 JUN 2018 10:48
Skribent: Malou Hedebro

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087325980
E-post: This is a mailto link

Se all info