Hoppa till sidans innehåll

Viggbyholms skridskoskola i Täby


Tack för denna säsong!

Här nedan finner ni en anmälningslänk till den kommande säsongen 2021/2022. Schemat för grupperna kommer senare.
Anmäl här!


Viggbyholms IK Konståknings skridskoskola finns i Jägholmshallen i Hägernäs. I skridskoskolan lär sig barn och ungdomar grunderna i skridskoåkning genom lek och teknikövningar. En färdighet som man har glädje av hela livet, för fritidsbehov eller för att fortsätta med hockey, bandy eller konståkning.
Alla nya skridskoskolebarn får testa 1 gång och därefter bestämmer ni om ni vill fortsätta. Vid start senare på terminen justeras terminsavgiften. Om du har några frågor om Viggbyholms IK Konståknings skridskoskola, går det bra att skicka ett mail till: This is a mailto link.


Utrustning 
Utrustningen är stadiga skridskor och hjälm. Kläderna ska vara rymliga och mjuka så att barnen kan röra sig. Glöm inte vantar! Mer information finns under om konståkning/checklista klädsel skridskoskola.

Övningar

Vi övar skridskoåkningens grunder som att stå, åka, resa sig, vi provar på olika steg och snurrar genom roliga övningar och lekar. Allt eftersom åkarna lär sig fastställda grundläggande övningar erövrar dom skriskoskolemärken (Leo) i stigande svårighetsgrad från 1 till 6. Mer om pedagogiken och märken här.


Varmt välkomna till vår skridskoskola!* Markträningen är ett fyspass lett av gruppens tränare där fokus läggs på övningar som hjälper åkarna att förbättra åkningen på ispassen bla genom balans- och styrkeövningar. Springskor och hopprep behövs utöver vanlig utrustning för ispasset. 

Uppdaterad: 04 SEP 2018 21:20

Tack alla som åkt med VIKK i vår!

Hoppas ni får en härlig sommar och att vi ses igen när terminen börjar igen efter sommaren!Intresseanmäl till hösten skridskoskola här

(1, 2 eller 3-dagars)

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: viggbyholm.konstakni...

Se all info