Hoppa till sidans innehåll

Våra tränare i Viggbyholms IK Konståkning Täby


Huvudtränare:

Helena puffbild

Helena Chiliy

Vår huvudtränare i klubben är Helena Chiliy. Helenas meritlista är lång och hon kan bland annat titulera sig svensk mästarinna 1995 och 1997. Hon tog dessutom silverplatserna i SM 1994 och 1996 och två brons på de Nordiska Mästerskapen. Helenas framgångar ledde henne ända till OS i Nagano 1998 och hon är idag medlem i Svenska Olympier. Under 12 års tid var Helena proffsåkare i USA och huvudrollsinnehavare i olika produktioner inom Feld Entertainement, Disney on ice och Royal Caribbean. Helena har det huvudsakliga ansvaret för grupperna H1 och H2. Helena är en mycket engagerad och målmedveten tränare och vet vad som krävs för att komma långt inom sporten. Hon ger barn och ungdomar möjlighet att förverkliga sina konståkningsdrömmar! Helena har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 4B.

Tränare: 

Vyacheck puffbild

Vyachek Chiliy

Vyachek har tävlat för det Ukrainska landslaget under många år och har bland annat varit USSR-mästare bland yngre ungdom. Han har som åkare representerat Ukraina på både på JVM och EM. Vyachek har under 9 års tid varit verksam som proffsåkare i USA och har bland annat jobbat som assisterande karaktärsutvecklare för Disney on Ice produktion ”Celebrations”. I klubben har Vyachek huvudansvaret för våra elitåkare. Han har högsta tränarutbildning ifrån Ukrainas Nationella Universitet för fysisk hälsa och sport och även Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 4B+.

 

Katja puffbild

Katja Talviharju

Katja är en systematisk och noggrann tränare som själv åkt konståkning i 12 år och har erfarenhet som tränare under de senaste 16 åren som grupptränare och ansvarig för skridskoskolan. Katja har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 3A och mycket god erfarenhet med barn, hon är utbildad barnskötare och har arbetat både i förskolan och skola. Katja är idag ansvarig tränare för  K1, K2 och skridskoskolan. 

Amanda Cai

Amanda är en av våra tidigare A-åkare som tränat för Vyachek som i år fortsätter med sin tränarutbildning. Idag har Amanda 1A och kommer ta 1B under terminen. Hon är en lyhörd tränare som ser åkarnas potential och utvecklingsbehov. Precis som våra andra tränare är hon aktiv på isen och visar åkarna vad de ska göra och hur det ska göra det. 

Saga Långdahl

Saga har varit med i klubben sen starten och tävlade själv i flera år på hög nivå i Sverige. Saga har Svenska Konståkningsförbundets grundkursutbildning och steg 1A samt är tekniskt specialist. Saga är noggran och hjälper åkarna att utföra momenten rätt. Hon ser till varje åkares förmåga och motiverar dem alla till att göra sitt bästa och känna stolthet.  

Eira Lagergren

Eira har åkt och tävlat för klubben fram till förra säsongen när hon helt gick över och blev tränare. Hon tränar både skridskoskolan och åkare högre upp i grupperna. Hon ger ett lugn till åkarna där hon vägleder dem genom alla svåra moment utan stress så alla får lära sig i sin egen takt.

Klara Eriksson

Klara har själv tävlat på sverigenivå ända upp i juniorklassen. Klara har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 1BKlara är även utbildad konståknigsdomare och får döma stjärntävlingar och klubbtävlingar.

Elena Sokolova

Elena har själv tränat konståkning till en hög nivå och har arbetat som tränare i Frankrike. Elena tränar vår träningsgrupp för tidigare tävlingsåkare där hon inspirerar dem och ger dem en push framåt och mod att våga ta ut svängarna.

Paulina Nordström

Paulina har tränat och tävlat konståkning i Örnsköldsvik under många år. Idag är hon mönsterkonstruktör och syr konståkningskläder till många inom Sveriges konståkningsvärld. 

 

Skridskoskoletränare:

Kristin Eriksson

Kristin har tävlat flera år på sverigenivå med fina resultat. Kristin har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 1B. Kristine är även utbildad konståknigsdomare och dömer både stjärntävlingar, klubbtävlingar och test.

Viktoria Nordvall

Viktoria började som ishockeyspelare i klubben och fick upp ögonen för konståkning. Hon tränade och tävlade för klubben under flera år. Idag är hon tillbaka och är skridskoskoletränare. Viktoria har ett driv och en glädje som smittar av sig på barnen som ger allt på träningen.

Tilde Eklöf

Sandra Mattsson

Isabelle Rimsby

Sophie Zhang

Tanya Balaprakash

Assal Soumeh Gamboa

Celine Christiansson

Elsa Lennartsson

Sofia Wickström

 

 

Alla skridskoskoletränare har lägst gått Svenska Konståkningsförbundets grundkursutbildning för konståkningstränare.

Uppdaterad: 01 JUN 2018 10:48 Skribent: Malou Hedebro

Välkomna tillbaka till säsongen 2021/2022!Anmälan till skridskoskolan

Med start v35, v40 (ny grupp), v42 eller löpande i mån av plats erbjuder vi skridskoskola på följande tider:

1-dagars
Torsddagar kl 16.05-16.50 (ny grupp med start v40)
Söndagar kl 11.30-12.20

2-dagars
Onsdagar kl 17.00-17.50 och Söndagar kl 12.30-13.20

3-dagars (Speed)
Onsdagar kl 17.00-17.50, Lördagar 14.45-16.30 och Söndagar 12.30-14.15

Vuxengrupp
Måndagar kl 21.00-22.00
och/eller
Torsdagar kl 21.30-23.00
Anmälan vuxengruppen

Träningsgrupp för tidigare tävlingsåkare
Måndagar kl 21.00-22.00
och/eller
Torsdagar kl 21.30-23.00
Anmälan träningsgruppen

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: viggbyholm.konstakni...

Se all info