Hoppa till sidans innehåll

Vilken show det blev

09 APR 2019 10:08
Åkarna i Viggbyholms IK Konståkning levererade med besked. Från nybörjargruppen i skridskoskolan till våra elitåkare tillsammans med vuxengruppen gav allt inför publiken. Över 130 barn visade upp vad de övat på under terminen.
  • Skapad: 09 APR 2019 10:08

Åkarna i Viggbyholms IK Konståkning levererade med besked. Från nybörjargruppen i skridskoskolan till våra elitåkare tillsammans med vuxengruppen gav allt inför publiken. Över 130 barn visade upp vad de övat på under terminen till publiken stora förtjusning!

 

Klockan sju på morgonen dök de första åkarna upp för att öva en sista gång innan showen. Förväntan ligger tät i omklädningsrummen och åkarna peppar varandra inför uppvisningen. Det är frisyrer som fixas, flugor som ska sättas på och så förstås skridskorna. Under timmen fram till åtta kom åkare efter åkare till hallen för att göra de sista finslipningarna. Inga trötta miner här inte ut bara glada skratt blandat med lite nervösa känslor. Under genrepet fanns det redan många åskådare uppe på läktaren som drogs med i musiken och applåderade i takt. När klockan närmade sig tio var läktaren redan full men klubben med hjärtat har alltid plast för några till så när showen väl började var läktaren fylld till max.

 

Alla nummer har åkarna gjort tillsammans med våra fantastiska tränare och övat in under flera veckor. Mellan våra underbara grupper från skridskoskolan visade några av våra duktiga A-åkare upp sina program och sist ut var Magda med sitt program som hon kommer åka i Elitseriefinalen nästas helg. Att tillsammans med sina kompisar få visa upp vad man kan är en härlig känsla enligt några av våra åkare, att få stå där ute på isen och bara höra alla applådera för det man gjort är stort. I många sporter kan föräldrar ofta utöva sporten på samma nivå som sina barn under en längre tid men i konståkningen så är vi förbi åkta redan efter en säsong i skridskoskolan. Åkarna gör både hopp och piruetter redan innan hjälmen tas av och byter skär med en sådan självklarhet att skridskorna är som ett med dem. Vi på läktaren kan bara förundras över deras konster och njuta.

 

I år hade vi två nyheter i showen med gruppen P1 som gav oss ett underbart nummer och vår alldeles egna killgrupp. Häng med till nästa säsong så kommer det kanske fler nyheter.

Vi vill rikta ett varmt tack till alla åkare, tränare, funktionärer, föräldrar, sponsorer och inte minst alla besökare som gjorde Vårshowen till en fantastiskt upplevelse. Utan er klarar vi oss inte. Inför nästa säsong, som startar v 33 för våra konståkningsgrupper och v 36 för skridskoskolan, hoppas vi att vi kommer se er alla åter i ishallen.

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

.

 

 

SOMMARLÄGER

Kvällsläger v23-24 Anmäl HÄR

Hofors övernattningsläger v24-25 FULLT

Uppstartsläger i Vallentuna (dagläger) v32 Anmäl HÄR (arrangeras av VKK)

 

 

 

SKRIDSKOSKOLAN

Föranmäl till nästa säsong och säkra plats: --> SÄSONG 20/21
(Vi erbjuder 10% rabatt på säsongsavgiften för er som bokar senast 30 maj) 

 

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: This is a mailto link

Se all info