Hoppa till sidans innehåll

Födelsedagsfirande i Tibro

23 FEB 2020 21:09
I helgen avgjordes en av de sista A-tävlingarna för säsongen, Helgessons Trophy. Personbästa och snudd på pallen, födelsedagsfirande och en massa glada skratt och kramar blev resultatet.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2020 21:09

Viggbyholms IK Konståkning hade med fyra åkare i helgen då vi har några skadade och några som på sina reservplatser inte kom med. I Ungdom 13A åkte Melanie och Nellie medan Louise och Elsa deltog i JuniorA.

Elsas fria program innehåller hopp både i första delen av programmet och i sista halvan och det ger extra poäng för hoppen i andra halvan. Anledningen är att åkarna ska lägga hopp även i andra delen av programmet för att få ett fint flyt trots att de är trötta och det är jobbigare att utföra hoppen. Elsa tog hem 77,35 poäng. Louise slog till med personbästa på 74,95 trots några missar på hoppen men det tog hon igen på programkomponenterna. 

Nellie firade sin födelsedag med gänget och gjorde också sin andra A-tävling och åkte in på en 14:e plats efter att åkt upp sig genom sitt fria program där både hopp och piruetter satt. Det visade sig att även Vyachek fyllde år så klubben skickar stort grattis till båda!

Melanie var nära pallplats igen efter att fått till riktigt fina piruetter. En piruett kan antingen göras i en position eller i kombination där flera positioner ingår. Det är många regler när det kommer till hur en piruett bedöms av domarna men om vi tittar lite närmare på kombinationspiruetten så ska den innehålla flera typer av positioner. Det finns tre grundpositioner; ligg, sitt och stå och alla kan göras i olika varianter. På det kommer även att åkarna kan byta fot under piruetten. Beroende på hur många olika grundpositioner som piruetten innehåller uppnår den olika svårighetsnivåer - levels. För att kunna räkna grundpositionerna flera gånger behöver en annan grundposition vara emellan. Tänk ligg, sitt, stå som många av våra åkare gör. Lägger du till byte av fot och fortsätter med sitt, stå så får piruetten en högre svårighetsnivå och därmed level.

 

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

Tack alla skridskoskolebarn som åkt med VIKK i vår!

Hoppas ni får en härlig vår och sommar och att vi ses när skridskoskolan börjar igen i höst!

:)Vill du fortsätta åka skridskor nu på våren?

Anmäl då till vår Speedgrupp som kör v19 - v23

Läs mer här: Erbjudande_speed_v19_23.pdf

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: viggbyholm.konstakni...

Se all info