Hoppa till sidans innehåll

Fullt drag på Monsterstjärnan

02 NOV 2019 13:33
Idag har vi många som gör sin första tävling. Hejarklacken från Viggans Konståkning är som vanligt på plats för att heja fram kompisarna. För åkarna är det roligare när kompisarna är där och ju fler vi är dessto roligare är det.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2019 13:33

Så tveka inte och kom och heja på kompisarna även om du själv inte åker eller stanna kvar och heja. Tänk dock på att inte missa din egen träning.  Det ser inte ut som det är så mycket nerver på isen men på läktaren är det mycket nerver när föräldrarna sitter spänt och tittar på. – Jag har så mycket nervositet att jag kan dela med mig till er alla säger en mamma. Först ut är Vera som efter sitt program möts av en matta av rosor, godis och mjukisdjur – vi ser en tydlig trend att Viggbyholms Konståkning sätter standarden.

Under helgen har vi hela 10 åkare från klubben med i tävlingen. För många är tävlingssituationen ny och vad det innebär att tävla. Vår tränare Katja är på plats och ser till att alla åkare vet när de ska värma upp, vara i värmen eller vara ute på isen. Att ha sin tränare med vid tävling ger en trygghet och ett lugn. När klubben är på tävling är det alltid en tränare med, oftast ordinarie tränare, som ansvarar för att hjälpa åkarna med tider och sin nervositet.

Redan i första gruppen Miniorer Blå så har vi förutom Vera även Louisa, Maria och sist ut är Katja som åker till Rosa Pantern. Våra åkare utnyttjar hela isen och dess alla hörn, är följsamma till musiken men framförallt så är det stora leenden på alla både innan – under – efter åket. Här har vi ett gäng åkare som verkligen njuter av att åka.

Senare under lördagen har vi Ungdom 13 med Alma och Stina. Alma har tävlat lite förra säsongen men för stina är det den första tävlingen nu på Monsterstjärnan. Stina kniper en tredjeplatsen och Alma är precis efter så en en skön start på tävlingssäsongen. Efter många timmar på isen med fokus på att lära sig behärska allt så kommer det till Under tävlingen har vi sett många fantastiska hopp, piruetter och steg. Allt ser så lätt ut där ute på isen när de snabbt byter fot eller vänder håll men verkligheten är en annan. För att kunna utföra alla moment krävs inte bara skicklighet utan även både mod och koncentration. 

Priserna står uppradade i väntan på åkarna och prisutdelningen. En stjärntävling har inga placeringar för miniorer medan de äldre klasserna har pallplaceringar. Alla åkare får på den här tävlingen en guldpokal som kan sättas på finaste stället där hemma. Sedan några år så gäller även att Stjärntävlingar inte har poängbedömning utan alla åkare får med sig några rader om vad de gjort bra från domarna. Som vanligt på Monsterstjärnan är fotografen Bernt Seipl på plats och tar fantastiska bilder på våra åkare. Vill ni ha bilder på era barn så kontaktar ni Bernt Seipl på bernt.seiplmail.com. Vill ni läsa mer om Bernt så gå in på vår artikel Bakom linsen från i somras.  

Dagen avslutades med lunch på Fridays i Täby centrum för både de som tävlat och för hejarcklacken, inklusive föräldrar. En bra dag i Viggbyholms Konståkning.

Söndagen bjöd på än fler tävlande; Alexandra, Sophia, Rosemary och Victoria. Även idag var hejarklacken med och stöttade. Alla fyra åkte fina åk med både höjd i hopp och många varv på piruetterna och minst lika många glada leenden som igår och kanske än mer gosedjur.

Tack alla åkare, föräldrar, syskon och Katja som bjöd på en härlig monsterhelg!

Skribent: Marika Brine
E-post: Adressen Gömd

Välkomna tillbaka till säsongen 2021/2022!Anmälan till skridskoskolan

Med start v35, v40 (ny grupp), v42 eller löpande i mån av plats erbjuder vi skridskoskola på följande tider:

1-dagars
Torsddagar kl 16.05-16.50 (ny grupp med start v40)
Söndagar kl 11.30-12.20

2-dagars
Onsdagar kl 17.00-17.50 och Söndagar kl 12.30-13.20

3-dagars (Speed)
Onsdagar kl 17.00-17.50, Lördagar 14.45-16.30 och Söndagar 12.30-14.15

Vuxengrupp
Måndagar kl 21.00-22.00
och/eller
Torsdagar kl 21.30-23.00
Anmälan vuxengruppen

Träningsgrupp för tidigare tävlingsåkare
Måndagar kl 21.00-22.00
och/eller
Torsdagar kl 21.30-23.00
Anmälan träningsgruppen

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: viggbyholm.konstakni...

Se all info