Hoppa till sidans innehåll

Konståkning för alla åldrar

01 FEB 2020 13:16
Viggbyholms IK Konståking arbetar för att träning under hela livet och genom vår vuxengrupp kan vi nu erbjuda skridskoskola för vuxna och en mer avancerad grupp för åkare som kommit lite längre.
  • Skapad: 01 FEB 2020 13:16

Intresset för konståkning i Sverige ökar och antalet medlemmar växer rekordartat. Vi som idrott har dessutom lyckats attrahera och möta nya målgrupper som nya vuxenåkare och återvändande åkare.

För tre säsonger sedan startade Viggbyholms IK Konståkning den första vuxengruppen med ett gäng föräldrar och med klubbens andratränare Katja som tränare. Det var mycket stapplande runt isen och sargen var ens bästa vän att hålla hårt i men Katja lyckades locka ut alla mitt på isen. Glädjen över att kunna ta de första saxstegen upplevdes tillsammans och alla uppmuntrade varandra att våga försöka.

-Att just våga är en stor grej för oss vuxna säger en av de första deltagarna, att tro på att du får ihop det som hjärnan vet till att musklerna i kroppen faktiskt utför det. Sakta men säkert tog sig gruppen igenom skridskoskolemärkena och efter ett helt år av träning stod så vuxengruppen med i programmet för vårshowen.

Åren har gått och vuxengruppen har fortsatt med sina träningar. Allt mer avancerade steg tränades in. Nya startade och tidigare åkare tog uppehåll men det var alltid många på isen i Jägholmshallen när natten närmade sig. Efterfrågan från åkarna om att få träna två gånger i veckan kunde klubben möta säsongen 2018/2019 då tid även gavs i Tibble ishall.

-Helt plötsligt kunde vi åka bågar över hela isen, att kunna glida en längre sträcka på rätt skär utan att vingla var en vattendelare. Helt plötsligt öppnade sig många fler övningar och allt handlade inte längre om att klara av att hålla balansen.

Under förra säsongen klev en ny välmeriterad tränare in och målet sattes än högre. Nu var det inte bara att stå upp som gällde utan att bemästra flera steg i allt längre kombinationer.

Denna säsong startade med en grupp med medlemmar ur förra säsongens träningsgrupp men så var vuxengruppen med på jullovslägret och många nyfikna kom och testade på. När så terminen startade hade vi helt plötsligt 20 åkare och både en fortsättningsgrupp och en nybörjargrupp. Efter de första träningarna har nu Viggbyholms Konståkning säkrat ytterligare tränare till vuxengruppen och våra härliga nybörjare. Under måndagar kommer Elena Sokolova vara tränare och hon tränar normalt vår träningsgrupp med tidigare tävlingsåkare. Under onsdagar kommer Ulrika Lilja vara tränare och lotsa åkarna genom alla övningarna.     

För alla er som är nyfikna på vad konståkning är och för er andra som vill prova på så är ni varmt välkomna ner för att testa på någon av våra träningar, måndag kl 21-23 i Tibble ishall och onsdag kl 21.30-23 i Jägholmshallen.         

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

Tack alla skridskoskolebarn som åkt med VIKK i vår!

Hoppas ni får en härlig vår och sommar och att vi ses när skridskoskolan börjar igen i höst!

:)Vill du fortsätta åka skridskor nu på våren?

Anmäl då till vår Speedgrupp som kör v19 - v23

Läs mer här: Erbjudande_speed_v19_23.pdf

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: viggbyholm.konstakni...

Se all info