Hoppa till sidans innehåll

Ny ledning i i Svenska konståkningsförbundet

27 SEP 2020 08:35
I går hade Svenska konståkningsförbundet förbundsmöte och val till ny styrelse för kommande år. Ett möte som tog 11 timmar och bjöd på mycket spänning.
  • Skapad: 27 SEP 2020 08:35

Igår  hade Svenska konståkningsförbundet förbundsmöte och val till ny styrelse för kommande år.

Många punkter skulle upp och tiden var satt till nästan fem timmar men fortfarande efter nio timmar så satt vi kvar och röstar för vilka som ska ingå i nya styrelsen. Då hade punkterna dessutom kastats om för att ta omval innan motionerna och det kvarstod många motioner.

Stämman började med att gå igenom verksamhetsberättelsen och årsredovisningen som gav upphov till många frågor. Frågorna handlade till stor del om ansvar och ekonomi och besvarades av sittande styrelse. Tillslut godtogs både verksamhetsberättelsen och årsredovisningen men med flera ändringar och tillägg.

Hela femton motioner hade lämnats in och de handlade mycket om just ekonomiska frågor och ansvarsfördelning och återfinns under Svenska Konståkningsförbundets hemsida. De flesta motionerna beslutades utefter styrelsen svar men flera punkter från motionerna antogs av stämman. Du kan även se alla svar och utfallet under Svenska Konståkningsförbundets hemsida. En av motionerna handlar om att stjärntävlingar och klubbtävlingar ska kunna starta sin tävlingssäsong tidigare än första helgen i november. Förbundsstyrelsen svar tog upp att stjärntävlingar och klubbtävlingar konkurrera med A-tävlingar och Elittävlingar i flera avseenden och därför bör ha en kortare säsong. Flera talare var upp och talade för sin sak och det resulterade i tävlingssäsongen nu kan starta redan i början av oktober.

Förbundsstämman tog även upp kommande VM på hemmaplan och hur planen fram ser ut. Idag arbetar förbundet mot att de kan ha publik i Globen men har reservplaner för om det inte går att ta in publik.

Förbundets handlingsplan gicks igenom. Planen tar upp trygg idrott och speciellt med ärendehantering och uppföljning vid problem. Ökad delaktighet och inflytande från åkare tas upp som en viktig punkt. Planen för förbundet antogs av stämman. Gå gärna in och läs handlingsplanen

Mest spännande var omröstningen om vilka som ska ingå i kommande styrelse och där hade klubben uppe både Fredrik Lagergren, som var klubbens ordförande för två säsonger sedan, och Anna Christiansson, nuvarande ordförande i klubben, för inval i styrelsen. Medlemmarna på förbundsmötet ville se en förändring och få in nytänk och valde in flera nya medlemmar i ledningen. Båda hade stort stöd runt om i hela Sverige och Viggbyholms IK Konståkning ses som en klubb som kommit långt i arbete mot Strategi 2026. Fredrik blev invald till ordinarie medlem i Svenska Konståkningsförbundets styrelse och Anna missade en ordinarie plats med en röst. Stockholms Konståkningsförbund med Peter Nordahl har gjort ett stor arbete med att hitta bra kandidater till alla poster där flera av Stockholms val blev antagna.

Stort grattis till Fredrik Lagergren och platsen i förbundsstyrelsen!

Skribent: Marika Brine
E-post: Adressen Gömd

Skridskoskola slutar för i vår med Vårshowen 10 april!

Vi erbjuder träning på eftersäsongen:

2-dagar i veckan v16-18

Onsdag kl 17.00 - 17.50 is

Söndag kl 12.30 - 13.20 is och 13.30 - 14.00 lättare fys

Anmälan/intresserförfrågan till:

This is a mailto link

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Kontakt:
Tel: +4687563380
E-post: viggbyholm.konstakni...

Se all info