Hoppa till sidans innehåll

Pallplats för vår junior

07 DEC 2019 23:22
Igår klev Ellinor upp på pallplats och idag gjorde Nellie detsamma!
  • Uppdaterad: 07 DEC 2019 23:22

Årets sista klubbtävling avgörs denna helg i Haninge. I miniorklassen tävlade Kiara som förbättrade sitt åk i de flesta tekniska momenten och var väldigt nöjd med att klarat sitt dubbelhopp. Efter tävlingen blev det välförtjänt vila hemma för att ladda om till söndagens träningen med alla kompisarna.

På eftermiddagen så tävlade Ellinor i Juniorklassen och det med besked. Ellinor gick ut starkt med först en kombinatation och därefter ett dubbelhopp som domarna gav extrapoäng för. Det bäddade för en bra placering trots ett fall senare under åket. Ellinor gav på mycket spänning, hon gick ut bland de sista och gick som trea. Kvar var fyra åkare men när sista åket var klart visade sig att hon hållt undan för alla. Ibland behövs nerver hållas på plats även efter åkaren åkt sitt eget åk. 

 

Söndagen gav oss massa härlig åkglädje där Nellie och Alisa åkte i Ungdom 13 och Sabina i Ungdom 15. Det är så härligt att se dem komma ut på isen och bara köra sitt race. Nellie slog personbästa igen när hon fick 28,79 poäng, personbästa, efter fina poäng för utförandet. Det gav henne en tredje plats. Alisa gjorde ett jättefint åk och fick extra poäng för både sin axel och en av sina piruetter och landade 25,37 poäng och nytt personbästa igen.

I Ungdom 15 åkte Sabina i ett riktigt stor grupp av åkare med ett program som bland annat innehåller tre enkelhopp på raken och tre dubbelhopp, sammanlagt fick hon 25,47 poäng som gav en femte plats av totalt 34 åkare!

Ni kanske undrar om det går att jämföra poäng mellan åldersklasserna men det för det inte riktig. Åkare får poäng dels för tekniska moment och dels för hur skickliga de är att åka och att följa musiken. Alla tekniska moment har samma grundpoäng som sedan kan påverkas av hur väl åkaren utför dem. Åkarna i olika åldersklasser har olika antal moment men även olika tekniska moment som måste ingå. Här skiljer det sig inte så mycket men sen kommer vi till den andra delen och då ändras allt. Grunden är samma men både antal domare som dömer kan skilja sig åt, det ger att en domare påverkar medeltalet mer eller mindre. Men det är inte allt, även multipliceringsfaktorn skiljer sig åt för olika åldrar, de äldre har en lägre multipliceringsfaktor. För de äldre har fyra bedömningskriterier medan miniorer har två bedömningskriterier. Låter det komplicerat? Det är inget ni behöver lära er men bra att veta att olika åldrar, klasser och kön påverkar poängen och att den inte går att jämföra.

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

Tack alla skridskoskolebarn som åkt med VIKK i vår!

Hoppas ni får en härlig vår och sommar och att vi ses när skridskoskolan börjar igen i höst!

:)Vill du fortsätta åka skridskor nu på våren?

Anmäl då till vår Speedgrupp som kör v19 - v23

Läs mer här: Erbjudande_speed_v19_23.pdf

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: viggbyholm.konstakni...

Se all info