Hoppa till sidans innehåll

Säsongens första läger är avklarat

03 AUG 2019 22:24
Varje år har Viggbyholms IK Konståkning uppstartsläger vecka 31 med avslutande test. I år var sju åkare upp för test, läs vidare för att se om de klarade testet och vad som hände på lägret.
  • Skapad: 03 AUG 2019 22:24

Varje år har Viggbyholms IK Konståkning uppstartsläger vecka 31 och för tredje året i rad stod Rimbo som värd. Att få komma tillbaka och träffa alla sina kompisar igen är en av de viktigaste uppgifter lägret har förutom att förbereda sig för säsongen.

Efter en vecka med riktigt varmt väder var vi lite oroliga över hur det skulle bli att sova, skulle det bli lika varmt som förra året eller skulle kvällen komma med svalka. Det visade sig att vi inte behövde oroa oss då tisdagen bjöd på ganska kallt väder och först under fredagen fick vi känna solens varma strålar.

Första dagen var många förväntansfulla och längtade ut på isen och redan klockan åtta var de första grupperna på. En del av varje säsongs uppstart som alla föräldrar känner igen är att fötterna alltid har växt under sommaren. Dagarna innan lägret gick många telefoner varma för att hitta nya större skridskor och vi som trodde vi var förberedda fick det självklara beskeden en dag in på lägret från våra barn – skridskorna är för små, det gör så ont!

Dagtid ägnades åt isträning, fysträning och dans med våra härliga tränare från Viggbyholms Konståkning och Vallentuna konståkning, nya tränare för i år var Amanda och Masha. Amanda ansvarade för Speedgruppen och Masha var vår danstränare. Kvällarna bjöd på flera olika aktiviteter där Talangtävling skedde på stora scen utomhus, isdisko samt meditation. Meditationen uppskattas mycket av både små och lite större och leddes även i år av Martina.

Sist ut på lägret var det test i två omgångar, först ut var tävlingstest för Maja i Speed. Tävlingstest genomförs numera av tränare i klubbarna och hos oss är det huvudtränare Helena som bedömer dem. Nu undrar ni hur det gick – Maja är nu vår senaste tävlingsåkare! Senare på eftermiddagen kom domarna och ut skrinnade sex åkare från Viggbyholms Konståkning för att visa upp sina kunskaper. Först ut var de som testade för Basic 1. De som testade var Clara, Victoria, Stina och Nora. Sedan kom de två sista åkarna, Ellen och Alexandra som gick upp för Basic 2. Basictesterna syftar till att åkarna ska lära sig grundläggande skridskoteknik, bågar, skär och vändningar. Alla våra åkare, se bilden, fick godkänt och det var både stora leenden och glädjetårar. Och inte bara hos åkarna utan även hos föräldrarna och tränarna.

Vi vill tacka alla åkare, tränare och föräldrar som hjälp till under denna vecka. Utan er hade det inte blivit något läger! Vi vill rikta ett speciellt tack till Emma och Martina som i år skötte all planering både innan och under lägret. Att arrangera ett sova-över-läger innebär många timmar för att få till tidsbokningar, inköp och få alla små detaljer som gör ett bra läger.

Tack för i år och varmt välkomna till en ny säsong.

Viggbyholms IK Konståkning

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

Tack alla skridskoskolebarn som åkt med VIKK i vår!

Hoppas ni får en härlig vår och sommar och att vi ses när skridskoskolan börjar igen i höst!

:)Vill du fortsätta åka skridskor nu på våren?

Anmäl då till vår Speedgrupp som kör v19 - v23

Läs mer här: Erbjudande_speed_v19_23.pdf

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: viggbyholm.konstakni...

Se all info