Hoppa till sidans innehåll

Söndag i Salem

10 NOV 2019 21:08
Söndagen gav minorer och ungdom 15B1 i Salems ishall och i Landskrona var det långprogrammet för Magda.
  • Skapad: 10 NOV 2019 21:08

Dagen bjöd på fallande snö i stockholmsområdet och en vacker inramning för tävlingarna. Inne i Salems ishall kunder åskådarna komma väldigt nära åkarna då flera prlexiglas tagits bort längs läktarsidan. Det kändes lite ovant att kunna se åkarna så klart och inte genom en repad ruta. Även en del åkarna reagerade när de kom nära sargen och en åskådare helt plötsligt dök upp nästan bredvid dem. Det påverkade dock inte deras åk utan alla kunde fullfölja utan störningar.

I Landskrona åkta Magda långprogrammet jättefint och klättrade upp till totalt 7:e plats. Magdas utstrålning och arbete med musiken lönande sig ytterligare en gång. När Magda åker utstrålar hon glädje. Även för detta åk fick hon extra poäng från domarna för flera fint utförda moment.

I Salem var Beatrice först ut av åkare från Viggbyholms IK Konståkning och hon åker till Nötknäpparen och Harry Potter. Med en magnifik piruett avslutande Beatrice sin första tävling för säsongen och satte nytt personbästa med nästan fyra poäng. Som medföljande tränare var det Tilde som var med och gav stöd från Kiss&Cry. På eftermiddagen var de så dags för Kiara att göra sin första B-tävling och enligt tränaren Katja var hon rejält nervös.

Att känna nervositet är inte farligt, ganska jobbigt, men inte farligt så länge den går att hantera. En viktig del av det jobb tränarna gör när de följer med åkarna på tävling är att hålla åkarna så lugna och fokuserade som möjligt. Att peppa, trösta, lugna, bygga självförtroende är några av alla delar som ingår.

leende konståkare som precis avslutat sitt åk och har blommor i famnen

Kiara visade att hon hör hemma på B-nivån med sina piruetter där sittpiruetten med fotbyte fick lite extrapoäng av domarna. Själv var hon mest nöjd med att sätta sin axel helt rent. Självklart var kompisar och familj på plats och isen fylldes än en gång av rosor, godis och så klart klubbgosedjuren.

Tack alla åkare, tränare, kompisar och familjer för den glädje ni gett den här helgen.

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

Tack alla skridskoskolebarn som åkt med VIKK i vår!

Hoppas ni får en härlig vår och sommar och att vi ses när skridskoskolan börjar igen i höst!

:)Vill du fortsätta åka skridskor nu på våren?

Anmäl då till vår Speedgrupp som kör v19 - v23

Läs mer här: Erbjudande_speed_v19_23.pdf

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: viggbyholm.konstakni...

Se all info