Hoppa till sidans innehåll

Stark fortsättning på säsongen

27 OKT 2019 12:33
I helgen var det A-tävling i Karlskrona, Öresundshoppet, som flera av våra åkare var med på. Celine gjorde sin första tävling i Ungdom 15 och visade vem som bestämde. Läs mer och alla våra åkares bedrifter.
  • Uppdaterad: 27 OKT 2019 12:33

Först ut var Ungdom 13 A som gjorde båda sitt kortprogram och långprogram under lördagen. En tuff dag med två åk men det klarade våra åkare av galant. Att ladda om för nästa åk kräver sin tid då det är viktigt att få njuta av vad man klarat i första programmet. Att kombinera att vara i nuet och njuta samtidigt som att fokuser på nästa uppgift är inte en helt lätt sak.

Emily fixade personbästa med 53,81. 

I Ungdom 15 A åkte Celine som enda åkare från Viggbyholms IK Konståkning och det gjorde hon med besked. Det var första säsongen i Ungdom 15 och Celine åkte två fantastiska åk där hon i kortprogrammet fick många bonuspoäng för hög kvalite. Det långa programmet innehöll höga poäng från domarna för både skridskoåkning och utförande. Tillsammans blev det en flygande start med personbästa på hela 75,46 poäng.

För att erhålla höga poäng inom konståkning bedöms flera aspekter av åkningen. Hur åkarens skridskoteknik är, inom Viggbyholms IK Konståkning tränas mycket teknikträning under ispassen redan från skridskoskolan. En viktig komponent är även hur åkaren framför sitt program till musiken och hur byten sker mellan olika sekvenser i programmet.

Sist ut är våra härliga juniorer i Junior A med Embla, Elsa och Louise på startlistan denna tävling. Embla slog till med personbästa igen med totalpoängen 78,94 och sen kom Elsa och även hon slog till med personbästa igen med totalpoängen 82,91! Då hade Louise redan visat vägen med personbästa på korta programmet igår med 24,80.

Tänk vilka åkare vi har som går ut och på isen och ger gärnet nästan varje dag!

 

 

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

Tack alla skridskoskolebarn som åkt med VIKK i vår!

Hoppas ni får en härlig vår och sommar och att vi ses när skridskoskolan börjar igen i höst!

:)Vill du fortsätta åka skridskor nu på våren?

Anmäl då till vår Speedgrupp som kör v19 - v23

Läs mer här: Erbjudande_speed_v19_23.pdf

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: viggbyholm.konstakni...

Se all info