Hoppa till sidans innehåll

Våra åkare visar upp sig på Österskäret

15 NOV 2019 22:21
Några av våra åkare deltar på Österskäret och för Alisa är det säsongspremiär. Först ut är Kiara på lördag morgon följd av Ellinor på eftermiddagen vid 16.10 när juniorerna kör. Under söndag förmiddag åker Nellie, Julia och Alisa.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2019 22:21

 

Några av våra åkare deltar på Österskäret och för Alisa är det säsongspremiär. Först ut är Kiara på lördag morgon i grupp 2 för miniorer och sedan är det Ellinors tur på eftermiddagen vid 16.10 när juniorerna kör. Under söndag förmiddag åker Nellie, Julia och Alisa.

Tävlingsdagen inleddes med teknikstrul och första åkarna fick vänta länge på sina resultat när beslut togs om att fortsätta åka och ge resultat senare. Katja hade tre åkare från Viggbyholms IK Konståkning och Vallentuna i startgrupp 2 och alla gjorde fina åk och placerade sig på övre delen av tabellen. Spänningen höll i sig även efter att åkarna klivit av isen då två av åkarna låg på pallplats. Det höll i sig en lång stund men till sist var det några åkare som tog sig förbi och Kiara tog fjärde plats med nytt personbästa. Viggbyholms IK Konståkning var bäst i att skicka in gosedjur och blommor på isen, denna morgon kastades även ett par lurviga tofflor in istället för gosedjur.

Nervositet kan ibland avhjälpas med spel i mobilen.

När mörkret föll radade sig Juniorer B2 upp sig i Österåkers ishall. 17 åkare åkte i helgens tävling där första åkaren gjorde ett starkt åk och placeria sig i topp direkt. När vår Ellinor gick ut som 13:e åkare var det många som åkt bra och Ellinor gjord riktigt bra  ifrån sig. Det dröjde till sista åkaren innan de första placeringarna var klara och Ellinor tog 4:e platsen.

 

Söndagen bjöd på ytterligare härliga åk från våra tre åkare i Ungdom 13B. Först ut var Nellie som slog personbästa igen, Julia som tangerade sitt personbästa och sist ut var Alisa som putsade sitt personbästa rejält. Det var många åkare i klassen där både nykomlingar som gör sin start på B-nivå och åkare som precis går över till A-nivån så vi fick se många olika hopp och kombinationer.

Skribent: Marika Brine
Epost: Adressen Gömd

Tack alla skridskoskolebarn som åkt med VIKK i vår!

Hoppas ni får en härlig vår och sommar och att vi ses när skridskoskolan börjar igen i höst!

:)Vill du fortsätta åka skridskor nu på våren?

Anmäl då till vår Speedgrupp som kör v19 - v23

Läs mer här: Erbjudande_speed_v19_23.pdf

Postadress:
Viggbyholms IK - Konståkning
Box 4051
18304 Täby

Besöksadress:
Vaktgränd 7
18304 Täby

Kontakt:
Tel: 087563380
E-post: viggbyholm.konstakni...

Se all info